Ga naar de inhoud
Onderzoek gaande

Twee mensen overleden in Rijnsburg: vermoedelijk koolmonoxidevergiftiging

Politie in de Brouwerstraat Beeld © Flashlight Fotografie

In een woning in Rijnsburg, gemeente Katwijk, zijn twee mensen dood aangetroffen. Zij zijn volgens de politie vermoedelijk overleden door een koolmonoxidevergiftiging.

Een woordvoerder van de politie laat weten dat de brandweer 'een verhoogde concentratie koolmonoxide' heeft gemeten in de woning. Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat de woning is geventileerd en dat andere woningen zijn gecontroleerd. Daar werd geen verhoogde concentratie koolmonoxide aangetroffen.

Verder onderzoek moet uitwijzen wat er precies is gebeurd, vertelt de politie. Er kan nog niets gezegd worden over de identiteit van de slachtoffers.

Griep
Lees ook:
Griep of koolmonoxide-vergiftiging? 'Mensen herkennen de symptomen niet goed'

Een koolmonoxidevergiftiging wordt ook wel een 'sluipmoordenaar' genoemd. Het reukloze gas wordt niet opgemerkt en de eerste lichamelijke symptomen van een koolmonoxidevergiftiging lijken op een griepje: lichte hoofdpijn, misselijkheid, overgeven en vermoeidheid.

Veel oorzaken

Zonder ingrijpen kan dat leiden tot bewusteloosheid of erger. Het kan worden veroorzaakt door defecte geisers, cv-installaties, kachels, slechte ventilatie of verstopte rookkanalen. De piekperiode van dit soort vergiftigingen vindt doorgaans in de winter plaats.