Ga naar de inhoud
Dak ingestort

Aanhouding voor brand in kerk Rotterdam, vermoedelijk aangestoken

De uitslaande brand verwoestte het kerkgebouw. Beeld © Duivenstein

Een 36-jarige man uit Best (Noord-Brabant) is aangehouden voor betrokkenheid bij de brand in een kerk in Rotterdam. De man had zichzelf gemeld op het politiebureau, meldt de politie.

De politie denkt dat de brand mogelijk is aangestoken, maar onderzoekt dat nog.

Bekijk hier beelden van de brand:

Vuurzee verwoest Rotterdamse kerk

00:49

De brand in de Bethelkerk brak gisteravond uit rond 22.45 uur. Op dat moment waren er geen mensen binnen. Het dak van het kerkgebouw is ingestort en het pand wordt als verloren beschouwd.

Tien tot vijftien woningen in de omgeving van de kerk werden ontruimd. De bewoners zijn inmiddels teruggekeerd naar hun woningen.

Brand
Lees ook:
Brand verwoest kerk in woonwijk Rotterdam: huizen ontruimd

De Bethelkerk is aangesloten bij de Nederlandse Gereformeerde Kerken. Op de website van de Bethelkerk, die in het pand gevestigd is, staat dat er tot 22.00 uur een bijeenkomst bezig was.

Gebed

Ook onder meer de evangelische kerkgemeenschap Divine Romance Ministries en de groep Kerk aan Huis maken gebruik van het pand. Die laatste gemeenschap roept op sociale media op tot gebed.

De secretaris van het bestuur van de Bethelkerk kwam kort na de brand ook ter plaatse. Mogelijk is er vanavond een bijeenkomst voor de kerkgemeenschap. "Ik ben nu bezig iets te organiseren", zegt hij.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ’m hier voor Android en iOS