Ga naar de inhoud
Jaar geleden gemaakt

Koningshuis viert 20ste verjaardag Amalia met nieuwe foto prinses

De nieuwe foto van prinses Amalia. Beeld © Rijksvoorlichtingsdienst / Gemmy Woud-Binnendijk

Prinses Amalia is vandaag 20 jaar geworden. Over hoe ze dat viert, wil de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) niets zeggen, omdat het een privéaangelegenheid betreft. Het Koninklijk Huis heeft vanochtend wel een nieuwe foto van de prinses gepubliceerd.

Prinses Amalia zegt de tienerjaren vandaag gedag en mag 20 kaarsjes uitblazen. Om dat te vieren publiceert het Koninklijk Huis een nieuwe foto van de prinses:

De foto is al een jaar geleden, in december 2022, gemaakt door fotograaf Gemmy Woud-Binnendijk. Dat gebeurde op Paleis Noordeinde in Den Haag. Eerder zijn al andere foto's gepubliceerd die op hetzelfde moment werden gemaakt, bijvoorbeeld een driegeneratiefoto van prinses Beatrix, koning Willem-Alexander en Amalia. Die foto werd in april van dit jaar gepubliceerd. 

Op de vandaag vrijgegeven foto poseert Amalia in dezelfde zwarte blazer. Ze staat voor een spiegel met haar handen deels over elkaar. Om haar nek draagt de prinses een ketting met diverse bedeltjes eraan, onder meer in de vorm van een hartje, een sterretje en een oogje.

Geen uitkering

Amalia was het afgelopen jaar vooral druk met haar studie Politics, Psychology, Law and Economics (PPLE) aan de Universiteit van Amsterdam. Omdat zij studeert, zei ze nee tegen een uitkering waar ze als troonopvolgster recht op heeft. Wel voerde ze enkele taken uit die bij haar functie van Prinses van Oranje horen.