Ga naar de inhoud
Bestuurster ongedeerd

Vrouw rijdt door navigatiefout spoor op in Boxtel

De schade na de aanrijding vandaag. Beeld © Bart Meesters

Op een spoorwegovergang in Boxtel is vanavond een trein op een personenauto gebotst. De bestuurster bleef ongedeerd. Opvallend is dat het al het tweede ongeluk in een maand tijd is op deze plek. Bovendien vond elders in Boxtel vorige week ook een ernstig ongeluk plaats. De vergissing vandaag zou veroorzaakt zijn door onduidelijke navigatie.

Volgens Omroep Brabant gebeurde het ongeval rond 18.30 uur op de Tongersestraat in Boxtel. De bestuurster, een vrouw van 74 jaar, zou de navigatie verkeerd hebben begrepen, waarna ze op het spoor in de richting van Den Bosch terechtkwam.

Pogingen van omstanders om de auto van het spoor te duwen mochten niet baten. De vrouw werd wel in veiligheid gebracht. Voor de treinpassagiers werd een andere trein opgeroepen.

Paard dood bij aanrijding

De weg is berucht om problemen met de navigatie, omdat er twee spoorwegovergangen dicht bij elkaar liggen met een weg ertussen. Op 10 november was er ook al een aanrijding tussen een trein en een auto op dezelfde overgang.

En vorige week was er, ook in Boxtel maar bij een andere overgang, nog een ernstig ongeluk. Een paardentrailer schoot los op de overgang en kwam daarop tot stilstand. De eigenaar probeerde de twee paarden in de trailer te redden toen die werd aangereden. Een van de paarden kwam om het leven, de man raakte zwaargewond. Het andere paard overleefde de aanrijding wel.

Paard
Lees ook:
Paard dood en man zwaargewond door aanrijding trein bij Boxtel