Ga naar de inhoud
Vroeg naar huis

'Sintspits' zorgt op hoogtepunt voor 861 kilometer file

Sinterklaas, vanochtend gesignaleerd in het Groningse Haren Beeld © ANP

De ANWB meldt dat er op het hoogtepunt van de dinsdagavondspits, om 17.10 uur, 861 kilometer file stond. "Dat is 200 kilometer meer dan normaal op een dinsdag." Het was al vroeg druk op de weg omdat mensen eerder naar huis gingen voor pakjesavond.

De drukte op de wegen is langzaam aan het afnemen. De vele vertraging komt vooral door ongelukken. Zo staat het verkeer rondom Eindhoven vast door een ongeluk op de A67 bij Eersel. Dat leidt ook tot files op de A2 en A58. Ook is er veel veel vertraging op de A27 bij Gorinchem door gaten in het wegdek. Op de A2 is een veegwagen gekanteld bij Elsloo, wat ruim een uur vertraging oplevert in de richting van Maastricht, meldt Rijkswaterstaat.

ANWB en Rijkswaterstaat waarschuwden eerder vandaag al voor een vroege avondspits om Sinterklaas. Ook de rest van de avond wordt nog vertraging verwacht vanwege mogelijk sneeuwval in het noorden en noordoosten van het land. Op de Waddeneilanden, Friesland, Groningen en Drenthe heeft het KNMI code geel afgekondigd. In die provincies kan het nog tot morgenochtend glad blijven.