Ga naar de inhoud
Dochters overleden

Directeur architectuurcentrum Hilversum betrokken bij ongeluk A1

Het Dudok Architectuur Centrum in het raadhuis van Hilversum. Beeld © ANP

De directeur van het Dudok Architectuur Centrum in Hilversum was betrokken bij het ongeluk met een spookrijder op de A1 van afgelopen zaterdag. Dat heeft zijn organisatie zojuist bekendgemaakt. Hij en zijn vrouw raakten zwaargewond, hun beide dochters van 12 en 14 jaar overleefden het ongeluk niet.

Ook de spookrijder kwam bij het ongeluk om het leven. Op de website van het Dudok Architectuur Centrum is te lezen dat Luuc Jonker, de directeur, samen met zijn vrouw Roelien zwaargewond raakten.

'Verschrikkelijke werkelijkheid'

Voorzitter Irmgard van Koningsbruggen vertelt: "Het is zo'n verschrikkelijke werkelijkheid. De zwaarte van het verdriet is nauwelijks te bevatten. Luuc, Roelien en hun beide dochters zijn voortdurend in onze gedachten." Het is niet duidelijk hoe het nu met de ouders gaat. Van Koningsbruggen laat weten dat als daar meer informatie over is, dat wordt gemeld op de site van het centrum.

Het Dudok Architectuur Centrum is het centrum voor stadsarchitectuur, stedenbouw en ruimtelijk erfgoed in Hilversum. Het centrum organiseert rondleidingen door het Raadhuis, excursies in de stad en debatten, lezingen en manifestaties. 

School
Lees ook:
School Hilversumse zusjes in rouw: 'Hun foto's, de bloemen, dat raakt'

Op het Comenius College in Hilversum stonden leerlingen en personeelsleden vandaag stil bij het overlijden van de twee dochters van 12 en 14 jaar. "We schrijven. Praten. Luisteren. Tekenen", vertelde Robert van der Sijde, rector van het Comenius College in Hilversum aan RTL Nieuws. "Hier is geen draaiboek voor."

Gisteren werd de school ook al opengesteld voor rouwende leerlingen en personeel. "Dat was hartverwarmend, met tweehonderd mensen kom je dan bij elkaar om verdriet te delen, te rouwen, herinneringen op te halen."

'Heel indrukwekkend'

Gerhard van den Top, burgemeester van Hilversum, was ook aanwezig op de school. "Ik heb grote bewondering voor het personeel van de school, hoe zij plek geven aan leerlingen die toch met een steen op het hart naar school gaan, en tegelijkertijd het ritme van de dagen proberen op te pakken. Heel indrukwekkend." Bij de ingang van de school komt een condoleanceregister, niet alleen voor leerlingen, ouders en schoolpersoneel, maar voor alle inwoners van de gemeente, benadrukt de burgemeester.

De auto waar de meisjes in zaten, botste met een spookrijder, een 19-jarige man uit Roemenië. Hij is volgens de politie ter plaatse overleden. De ravage was enorm. Hulpdiensten rukten massaal uit. Zo zie je ook in de video hieronder:

In beeld: plek van het zware ongeval op de A1

00:39