Ga naar de inhoud
Code geel

Paar centimeter sneeuw: nét genoeg voor een sneeuwpop(je)

Ingezonden foto van Jan Middelveld uit Brunssum. Beeld © Buienradar

Op sommige plaatsen in het land ligt er nog sneeuw, die gisteravond en afgelopen nacht is gevallen. Veel was het niet, maar op de plaatsen waar een paar centimeter bleef liggen zijn er sneeuwpoppen gemaakt. Vanaf vandaag zal de koude lucht worden verdreven; de temperatuur gaat langzaam maar zeker weer omhoog.

Met uitzondering van Zeeland is het vandaag plaatselijk glad door sneeuwresten, en daarom heeft het KNMI code geel afgegeven. Dat winterse weer heeft op de weg voor meerdere ongelukken gezorgd.

Dat er genoten werd van de sneeuw, zie je wel op deze ingezonden foto's:

Deze automobilist beleefde aanmerkelijk minder lol van de sneeuw:

Lamborghini van ruim 2 ton knalt tegen de vangrail bij Eersel

00:41
Bij het Brabantse Eersel belandde een Lamborghini tegen de vangrail.

Sneeuw snel weg

Volgens Buienradar komt er in de loop van de ochtend vanuit het zuidwesten natte sneeuw, maar dat zal naar verwachting niet blijven liggen. De maximumtemperatuur varieert van iets boven het vriespunt in de natte sneeuw tot uiteindelijk nog 4 graden in Zeeland.

Vanmiddag is het bewolkt en trekt een zone met natte sneeuw naar het noordoosten. In het zuiden van het land gaat de natte sneeuw over in regen. In het noorden van het land kan het vanavond nog gaan sneeuwen, op andere plekken valt er regen of motregen. Na vandaag blijft het wisselvallig, en is de vrieskou echt uit de lucht. De temperatuur loopt op.

Bekijk hieronder de sneeuwradar: