Ga naar de inhoud
Slachtofferhulp aanwezig

School Hilversum herdenkt vandaag slachtoffers verkeersongeluk A1

De politie onderzoekt nog hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Beeld © Persbureau Heitink

Het Comenius College in Hilversum staat vanochtend stil bij het overlijden van de twee leerlingen die zaterdagavond omkwamen bij het ongeluk op de A1. De auto waarin de meisjes van 12 en 14 jaar zaten, werd frontaal aangereden door een spookrijder. Ook gisterenavond is er al een informele bijeenkomst geweest op de school.

De vader en moeder van het gezin uit Hilversum raakten zwaargewond. De spookrijder, een 19-jarige man uit Roemenië, kwam ook om het leven.

De directeur van de school laat aan RTL Nieuws weten dat er gisterenavond ook al een bijeenkomst was 'voor leerlingen, ouders en collega's'. "En de komende weken richten we een stiltelokaal in." 

Burgemeester Gerhard van den Top zei tegen De Gooi- en Eemlander dat de school vanochtend 'vanaf half negen' uitgebreid bij de gebeurtenissen zal stilstaan. Voor de leerlingen en leerkrachten is Slachtofferhulp aanwezig. "Ik zal er ook bij zijn", zegt de burgemeester. "Vanaf twaalf uur 's middags ligt er bij de balie van de school een condoleanceboek klaar."

'Zo groot, zo verdrietig'

De vader van het gezin is werkzaam bij de gemeente, daarom kunnen medewerkers van de gemeente desgewenst ook bijstand krijgen. "Dit heeft een enorme impact op heel veel mensen. Het is zo groot, zo verschrikkelijk verdrietig. Hier word je heel stil van", aldus Van den Top. "We leven mee met nabestaanden van de slachtoffers, en in het bijzonder met dit gezin, hun familie en dierbaren en de klasgenoten van de overleden kinderen."

De ouders liggen nog altijd in het ziekenhuis. Volgens de politie is hun toestand 'ernstig maar stabiel'. Van den Top: "Dit is het meest verschrikkelijke dat je als ouders kunt meemaken. Onvoorstelbaar, dat je na een mooie avond op weg naar huis zo'n nachtmerrie inrijdt."

Op deze beelden zie je dat de ravage kort na het ongeluk groot was:

In beeld: plek van het zware ongeval op de A1

00:39
In beeld: plek van het zware ongeval op de A1