Ga naar de inhoud
Luchtwegklachten

Twee agenten onwel bij drugslab in Overdinkel, vier mensen aangehouden

Hulpdiensten ter plekke in Overdinkel Beeld © News United / Dennis Bakker

De politie heeft vandaag zeker vier mensen aangehouden bij een boerenwoning in het Overijsselse Overdinkel, op de grens met Duitsland. Op het erf is een drugslab aangetroffen, aldus de politie. Er was ook sprake van gevaarlijke stoffen op het terrein aan de Goormatenweg.

Twee agenten moesten naar het ziekenhuis omdat zij last kregen van hun luchtwegen. De agenten kwamen af op meldingen van stankoverlast op het terrein, aldus een woordvoerder. Ze konden nadat ze door een arts waren gezien weer naar huis.

Hulpdiensten rukten vandaag massaal uit naar het dorp nadat de agenten onwel waren geworden. Er vloog urenlang een politiehelikopter, volgens een woordvoerder van de politie om steun te bieden aan hulpverleners op de grond. Ook een speciaal team van Defensie voor de omgang met gevaarlijke chemische stoffen reisde af naar Overdinkel.

Vrachtwagen
Lees ook:
Vrachtwagen vol legosteentjes in beslag genomen bij Australisch drugslab

Het drugslab wordt momenteel door de politie onderzocht. De Dienst Speciale Interventies (DSI) van de politie heeft de bebouwing op het erf doorzocht. Sommige arrestanten hadden zich verstopt. Het onderzoek zal zeker morgen nog voortduren, zegt de politiewoordvoerder. De wijde omgeving van het terrein is afgezet.

De politie meldt ook dat gisteren in een bedrijfspand in Best (Noord-Brabant) honderden kilo's en liters aan chemicaliën voor de productie voor synthetische drugs zijn gevonden. In het bedrijfspand aan de Dieze is een 51-jarige man aangehouden.

Daarnaast is de politie op zoek naar getuigen die de dumping van 35 vaten met vermoedelijk drugsafval hebben gezien in Schardam (Noord-Holland). Deze vaten werden gisteren rond 07.30 uur gevonden in de berm langs de Kleine Koog en zijn vermoedelijk daar in de nacht van maandag op dinsdag gedumpt.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ’m hier voor Android en iOS