Ga naar de inhoud
Zwaar letsel

Moeder dode baby Heerlen opnieuw vast, verdacht van doodslag

De vier maanden oude baby stierf in mei 2021. Beeld © GettyImages

De moeder van de baby uit Heerlen die in 2021 onder verdachte omstandigheden was overleden, is opnieuw aangehouden. Dat meldt de politie. De 24-jarige vrouw wordt verdacht van 'doodslag en het onthouden van medische zorg'.

De vier maanden oude baby stierf in mei 2021 in een ziekenhuis in Maastricht, waar hij drie weken daarvoor in zeer kritieke toestand was binnengebracht.

Een paar weken na het overlijden werden de ouders en de oma van de baby aangehouden. De ouders hebben uiteindelijk een maand in voorarrest gezeten, maar mochten het vervolg van de zaak in vrijheid afwachten. Ze bleven wel verdachte in de zaak. De oma kwam na twee weken al vrij, hoewel ook zij verdachte bleef.

Door geweld omgekomen

Volgens de politie is het afgelopen jaar onderzoek gedaan naar de omstandigheden waaronder de baby is overleden. Er is onder andere sectie verricht op het lichaam van het kindje. De conclusie daarvan is dat de baby als gevolg van geweld ernstig gewond is geraakt, meldt de politie. Het jongetje had onder andere zwaar hersenletsel en 26 ribbreuken.

Baby
Lees ook:
Baby uit Heerlen overleden na zwaar letsel, ouders en oma aangehouden

Volgens de politie heeft de uitkomst van het onderzoek geleid tot 'nieuw belastend bewijs' tegen de moeder, die daarom is aangehouden. Of de vader en oma van de baby ook nog verdacht worden, wist een woordvoerder van de politie niet te zeggen.