Ga naar de inhoud
Onvoorspelbaar

Zoektocht naar weggelopen serval in Helmond: 'Niet zelf benaderen'

Foto ter illustratie. Beeld © Editorial / EPA

Medewerkers van de dierenambulance en buurtbewoners in de Helmondse wijk Houtsdonk zijn op zoek naar een gisteravond ontsnapte serval. Dat is een katachtig roofdier, ook wel bekend als 'tijgerkat'. Het dier is volgens een medewerkster van de dierenambulance uit het raam van de woning waar hij verbleef, ontsnapt.

Het gaat om een gecastreerd mannetje. Inmiddels hebben twee mensen zich gemeld die de serval hebben gezien, aldus de medewerker van de dierenambulance. Het dier is volgens haar op zich niet gevaarlijk, maar wel onvoorspelbaar. "We vragen mensen het dier niet zelf te benaderen of op te jagen, anders gaat hij er nog verder vandoor", zei ze.

"We zijn met man en macht aan het zoeken. De serval luistert alleen naar zijn baasje, niet naar iemand anders. Als iemand hem ziet, dan vragen wij om de eigenaresse te bellen zodat zij hem kan vangen."

Groene
Lees ook:
Groene mamba na dagenlange zoektocht gevonden achter gipsmuur

Vanaf 1 januari mag met servals niet meer gefokt worden. Dat is omdat ze vanaf dan op een lijst van verboden dieren staan. "Vandaar dat er juist nu flink mee gefokt wordt", aldus de medewerker van de dierenambulance. "Na 1 januari mag het niet meer, maar de kleintjes die dan geboren zijn, mogen wel nog blijven."

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ’m hier voor Android en iOS