Ga naar de inhoud
Fles op hoofd

Verdachte die Baudet met fles sloeg is 15-jarige jongen uit Groningen

Een screenshot uit een video waarop de aanval te zien zou zijn. Beeld © @KWinkelaar

De verdachte die Thierry Baudet gisteren op zijn hoofd sloeg met een fles, blijkt een 15-jarige jongen uit Groningen te zijn. De Forum voor Democratie-voorman heeft nog niet persoonlijk op de aanval gereageerd.

De jongen werd gisteren kort na de aanval aangehouden. Hij wordt nog verhoord, meldt de politie. Op X, voorheen Twitter, gaan beelden rond van het incident. De politie vraagt mensen 'voorzichtig en zorgvuldig' met de beelden om te gaan.

De antifascistische groep AFA Noord heeft de aanval volgens het AD geclaimd. "Deze jongen heeft gehandeld vanuit overtuiging", zei de extreem-linkse groepering volgens de krant.

Achterhoofd

Forum voor Democratie liet gisteren weten dat Baudet op zijn achterhoofd en rond zijn slaap is geraakt met een bierfles. Dat gebeurde bij een verkiezingsevenement in een café in Groningen. Bekijk de beelden hier:

In beeld: Baudet geslagen in Gronings café

00:35
Thierry Baudet werd op zijn hoofd geslagen.

Zijn beveiliging heeft hem naar het UMCG ziekenhuis in Groningen gebracht, waar hij volgens de partij is behandeld door een traumachirurg. De campagnebijeenkomst in Zwolle waar hij 's avonds bij aanwezig zou zijn, ging niet door.

Eerdere aanval

Baudet werd eerder, op 26 oktober, ook al aangevallen. Toen werd hij voorafgaand aan een lezing op de Belgische universiteit Gent geslagen met een paraplu. Hij liep toen een lichte hersenschudding op.

Alles over de Tweede Kamerverkiezingen

Wil je meer weten over de verkiezingen van 22 november? 

Kijk dan op onze speciale pagina rtlnieuws.nl/verkiezingen