Ga naar de inhoud
Na twee weken

Suzanne Schulting herstelt van snijwond na schaatsongeluk, hechtingen verwijderd

De rug van Suzanne Schulting, nu de hechtingen eruit zijn.

Het gaat inmiddels stukken beter met shorttrackster Suzanne Schulting (26). Begin deze maand liep de topsportster een heftige snijwond op tijdens het schaatsen, maar nu zijn de hechtingen van haar wond verwijderd.

Shorttrackster Suzanne Schulting werd 6 november, nu twee weken geleden, tijdens een val geraakt door een schaats van Xandra Velzeboer, die haar niet meer kon ontwijken. "Iedereen is natuurlijk in eerste instantie erg geschrokken, vooral Suzanne en Xandra", verklaarde Remy de Wit, technisch directeur van de KNSB toen. "Maar Suzanne is in goede handen en we hopen haar weer snel op het ijs te zien."

Schulting werd naar het ziekenhuis gebracht, waar uit onderzoek al bleek dat er geen spieren geraakt waren. Wel had ze een flinke snijwond op haar rug, daarom moest ze gehecht worden. 

Video van snijwond geplaatst

Die hechtingen mochten er vandaag dus uit, schrijft de shorttrackster op haar sociale media: "Twee weken later, hechtingen eruit. " De snijwond, die inmiddels dus dicht is, is op de bijgevoegde video nog wel goed te zien.

Suzanne gaf eerder al aan dat ze met de schrik was vrijgekomen en van 'geluk' mocht spreken dat ze er zonder al te grote kleerscheuren vanaf was gekomen. Schulting zou de komende periode sowieso niet in actie zijn gekomen omdat ze na het vorige seizoen oververmoeid was.