Ga naar de inhoud
Dader aangehouden

Schoonmaker doodgestoken in Utrechts poppodium TivoliVredenburg

Foto van TivoliVredenburg, ter illustratie. Beeld © ANP

Een 41-jarige schoonmaker uit Utrecht is vanochtend vroeg om het leven gekomen door een steekpartij in poppodium TivoliVredenburg in Utrecht. Dat gebeurde nadat alle voorstellingen waren afgelopen. Een verdachte is aangehouden.

Bij de steekpartij waren volgens een woordvoerder van de politie twee mensen betrokken. De dader sloeg vervolgens op de vlucht, maar is na enkele uren aangehouden.

Evenementen afgelast

In een reactie op de website laat TivoliVredenburg weten dat er bij de steekpartij 'geen publiek of artiesten betrokken waren'. Voor vandaag worden alle negen  concerten in het poppodium afgelast. "We vinden het niet gepast om op het moment dat iemand overlijdt, door te gaan met het programma. We zijn erg aangedaan door wat er is gebeurd, we leven mee met de nabestaanden."

Toedracht onduidelijk

Het incident vond rond 07.00 uur plaats. Hoeveel mensen er op dat moment in het poppodium aanwezig waren, en waarom het slachtoffer en de dader er waren, kan de politiewoordvoerder nog niet verder toelichten.

Over de identiteit van de twee kan de woordvoerder ook nog niets zeggen. Wat de relatie was tussen het slachtoffer en de verdachte is onbekend.