Ga naar de inhoud
Nieuws voor jongeren

RTL Nieuws nu ook op TikTok

Fatima Warsame en Eline Kuper, de TikTok-makers van RTL Nieuws. Beeld © RTL Nieuws

Of het nu gaat om het conflict tussen Israël en Hamas, om de verkiezingen of om de nieuwe vriend van Taylor Swift: jongeren gaan voor nieuws steeds vaker naar TikTok. We willen onze jonge doelgroep beter informeren en nog beter leren kennen. Daarom is RTL Nieuws nu ook op TikTok te vinden.

We richten ons op het platform niet per se op het dagelijks nieuws zoals we dat op televisie en in onze app doen, maar we willen het wel heel graag voorzien van context. Welke vragen leven daarover onder jongeren? Wat is voor hen nog niet duidelijk? Welke onderwerpen houden hen bezig?

Met deze vragen in het achterhoofd willen we jongeren een stem geven in wat zij belangrijk vinden. Hen de vragen laten stellen waar zij antwoord op willen hebben. Klik hier om naar ons TikTok-account te gaan.

Kritiek op TikTok

Jongeren zijn geïnteresseerd in nieuws, maar op een andere plek dan waar wij nu zijn. Ze zijn veel actief op TikTok en gebruiken dit platform als één van de belangrijkste nieuwsbronnen. 

Er is de afgelopen jaren veel kritiek geuit op TikTok als socialmediaplatform. Daar zijn we ons als nieuwsorganisatie van bewust. Nieuws consumeren via TikTok heeft ook tot zorgen geleid over onder meer desinformatie. Toch willen we op TikTok aanwezig zijn, om ook daar de jonge generatie van betrouwbaar en feitelijk nieuws te kunnen voorzien.