Ga naar de inhoud
Weerwaarschuwing

Code geel in heel Nederland: pas op voor zware windstoten

Fietsers trotseren de wind in Den Haag (archieffoto) Beeld © ANP/ Hollandse Hoogte / Owen O’Brien

Het KNMI waarschuwt voor zware windstoten vanmiddag. Voor heel Nederland is code geel afgegeven.

Vanmiddag is er kortdurend sprake van zware windstoten van ongeveer 75 kilometer per uur vanuit het westen, die landinwaarts vooral bij buien voorkomen. Aan zee wordt gewaarschuwd voor zware windstoten tot 90 kilometer per uur.

13.00-18.00 uur

Verkeer en buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden van de zware windstoten, meldt het weerinstituut. De weerwaarschuwing geldt in de kustprovincies en op de Waddeneilanden vooralsnog van 13.00 tot 16.00 uur, in het midden van 15.00 tot 17.00 uur en in het oosten van 16.00 tot 18.00 uur.

Waar je het gisteren nog kon proberen zonder paraplu, moet die vanaf vandaag toch echt weer mee. Na een overwegend droog weekend gaat het overal regenen. Het goede nieuws: de temperatuur gaat wél omhoog.

In de meeste gedeelten van het land regent het vanmorgen, in de middag wordt het geleidelijk droger. Maar je moet dan dus wel rekening houden met die harde wind. De temperatuur loopt vandaag wel op tot maximaal 14 graden.

Ook na vandaag blijft het voorlopig wisselvallig. Vooral morgen regent het nog veel. De temperatuur komt dan niet boven de 13 graden.

Temperatuur boven gemiddelde

Woensdag is er iets meer ruimte voor de zon en dan lijkt het een redelijke dag te worden. De temperatuur neemt gedurende de week iedere dag wat af, woensdag wordt het nog maximaal 11 graden. Maar dat is nog wel iets boven wat normaal is voor de tijd van het jaar.

Ook donderdag kan het flink regenen. Het blijft voorlopig dus wisselvallig, maar vergeleken met vorige week is het minder nat.

Bekijk ook - Code geel, oranje of rood: dit betekenen de kleurcodes bij het weer

02:00
De kleurcodes voor gevaarlijk weer vliegen je regelmatig om de oren. Maar wat betekenen ze nou eigenlijk? In deze video leggen we het je uit.