Ga naar de inhoud
Natuurlijke oorzaak

Acteur Ben Ramakers (69) overleden op set serie Elixer

Ben Ramakers Beeld © ANP

Acteur Ben Ramakers is donderdag 2 november op 69-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie vandaag bekendgemaakt. Ramakers overleed door een natuurlijke oorzaak op de set van de NTR/BNNVARA-serie Elixer. "Hij overleed tijdens het uitoefenen van zijn grootste passie: acteren", aldus zijn familie.

Ramakers speelde in tientallen Nederlandse films en series.

Abeltje, Oorlogswinter, Unit 13

Hij was onder meer te zien als commissaris in Unit 13 (1996-1998), directeur van de zuivelfabriek in Meiden van De Wit (2002) en vader van Connie Palmen in de dramaserie I.M. (2020). Ook was Ramakers te zien in bijrollen in filmhits als Abeltje (1998), Lek (1999), Sint (2010) en Oorlogswinter (2008) van Martin Koolhoven.

De acteur begon zijn carrière op de Toneelacademie in Maastricht en was tientallen jaren op het podium te zien. Ramakers speelde veel bij Orkater, Theater Nomade en Het Nationale Toneel in Den Haag. Ook was hij te zien in de hitmusical Aïda (2001) als de farao.

Elixer

"Zijn overlijden is een groot verlies en heeft de hele cast en crew van Elixer diep geraakt", laat een woordvoerder van producent Topkapi weten. Ramakers had bijna al zijn scènes gedraaid, dus op het voltooien van de serie heeft zijn dood geen invloed.

De achtdelige dramaserie van regisseur Dana Nechushtan gaat over de wereld van Big Pharma.