Ga naar de inhoud
Niet de insteek

Verhoeven niet blij met kickboksvideo met Yeşilgöz: 'Rico is pro-VVD, is nu de tendens'

Verhoeven baalt van boksvideo met Yeşilgöz: 'Dit was niet de insteek'

01:26

Kickbokser Rico Verhoeven zei gisterenavond in de talkshow Beau dat hij 'niet links en niet rechts is'. Volgens hem wordt gedacht dat zijn sympathie bij de VVD ligt, omdat hij onlangs samen met de lijsttrekker van die partij, Dilan Yeşilgöz, in een filmpje te zien was.

In het filmpje is te zien hoe VVD-lijsttrekker Dilan Yeşilgöz en Rico Verhoeven tegenover elkaar in de boksring staan. Ze praten met elkaar over de sport, die de politica zelf ook beoefent. Zij zegt onder meer: "Ik vind het een fijne sport, ook om wat het mentaal met je doet. Het geeft heel veel zelfvertrouwen."

Niet vanzelfsprekend

NOC*NSF, de organisatie die sport in Nederland wil bevorderen, plaatste de video op YouTube als onderdeel van de campagne 'Sport gaat niet vanzelf'. Erbij staat de tekst: "Sporten is niet meer voor iedereen vanzelfsprekend. Dat moet veranderen. Het is hoog tijd dat de politiek in beweging komt en de kracht van sport breed gaat benutten."

De sportkoepel richtte zich niet alleen op de VVD maar beloofde: "Naast Dilan Yeşilgöz dagen we andere lijsttrekkers uit om met topsporters in gesprek te gaan, stay tuned."

Verhoeven zei vanavond aan tafel bij Beau dat hij achter initiatieven staat 'om kansarme mensen de ruimte te geven om te sporten'. "Maar nu is de tendens geworden: Rico is pro-VVD." En dat vindt hij 'niet grappig'. 

'Nooit goed'

Dat had Verhoeven toch kunnen verwachten, is de reactie van presentator Beau van Erven Dorens. Rob Kemps, ook aan tafel, zegt nog grappend: "Dan had je haar gewoon een hoek moeten geven."

Op de vraag of hij het vervelend vindt als mensen denken dat zijn stem gaat naar Yeşilgöz, zegt hij: "Ja tuurlijk. Ik ben niet links, ik ben niet rechts. Ik wil me ook niet al teveel met de politiek bemoeien, want uiteindelijk doe je het toch nooit goed."

Bekijk het fragment uit Beau hieronder:

Verhoeven baalt van boksvideo met Yeşilgöz: 'Dit was niet de insteek'

01:26
"Dit was niet de insteek."