Ga naar de inhoud
Na explosie

Werklieden gewond door steekvlam in meterkast van parkeergarage

Archieffoto. Beeld © ANP

Door een steekvlam na een explosie in een meterkast in een Amsterdamse parkeergarage zijn twee werklieden gewond geraakt. Een van hen is er volgens de Amsterdamse brandweer ernstig aan toe. Bij de explosie kwam een hoge concentratie chemische stoffen vrij.

De slachtoffers waren aan het werk in de parkeerkelder van woon- en winkelcomplex Pepper aan de Haarlemmerweg in Amsterdam Oud-West, toen zich om nog onbekende redenen een ontploffing voordeed. 

Beide slachtoffers moesten naar het ziekenhuis. Vanwege het vrijkomen van chemische stoffen – ook daarvan is nog niet bekend om welke het gaat – werd de parkeerkelder afgesloten. 

Bouwvakkers
Lees meer:
Bouwvakkers lopen gevaar: inspectie legt werk op helft bouwplaatsen stil

Het gebouw Pepper is nog erg nieuw: afgelopen voorjaar werd het opgeleverd. De kelder ervan raakte door de explosie flink beschadigd. Een muur viel om, liftdeuren raakten ontzet en en ruiten sneuvelden. De constructie van het gebouw bleef intact. 

Binnen blijven

Het is nog niet duidelijk welke stoffen zijn vrijgekomen, zegt de woordvoerder. De bewoners van de bovengelegen appartementen hoefden hun woning niet uit, maar kregen wel het advies om binnen te blijven. Ook konden ze enkele uren de parkeergarage niet in.

De brandweer heeft de kelder na ventilatie weer vrijgegeven.