Ga naar de inhoud
Julian F.

Oppas Schagen verdacht van kindermisbruik: ook neefje doet aangifte

Tegen Julian F., de 24-jarige man die wordt verdacht van misbruik bij zeker één gezin waar hij zich aanbood als oppas, is een nieuwe aangifte gedaan.

Het gaat om een incident uit het verleden van F., en is niet gerelateerd aan zijn latere werk als babysitter, zo heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt bij een niet-inhoudelijke zitting in de zaak tegen de man uit de gemeente Schagen.

Neefje van F.

De aangifte is gedaan door het neefje van F. De jongen was ten tijde van het misbruik 11 of 12 jaar oud. Het misbruik zou hebben plaatsgevonden tussen 2017 en 2018.

Man
Lees ook:
Man (24) uit Schagen vast om kindermisbruik: oppas bij zeker 11 gezinnen

De aangifte is gedaan nadat bekend werd dat F. is vastgezet in de misbruikzaak. Het OM en de politie maakten eerder bekend dat F. bij ten minste elf gezinnen met baby's en peuters in heel Nederland heeft opgepast.

Er is één oppaskindje geïdentificeerd op beelden van kinderporno die zijn aangetroffen bij F. Verder onderzoek naar de zogeheten gegevensdragers is klaar, daar zijn geen nieuwe gevallen van ontucht op ontdekt.

In de zaak staat ook een tweede verdachte terecht, Marco H. Hij zou de zelfgemaakte misbruikbeelden van F. toegestuurd hebben gekregen. Volgens het OM heeft hij ook een actieve rol gehad in het misbruik van het oppaskindje.

Chats

Zo zijn er chats voorgelezen waaruit het beeld naar voren komt dat H. allerlei suggesties doet voor wat er met het jongetje kan gebeuren. "Perfect dat hij nog niet kan praten", zo zou hij naar F. hebben gestuurd, verwijzend naar de jonge leeftijd van het jongetje dat werd besproken in de gesprekken.

H. heeft zelf een tbs-verleden op het gebied van kindermisbruik. Verlenging van de tbs werd vorig jaar afgewezen. Beiden verdachten waren niet aanwezig bij de niet-inhoudelijke zitting in het justitieel complex bij Schiphol.

Misbruik van dieren

Julian F. wordt ook verdacht van het misbruiken van dieren. Het gaat om een varken en een hond.

Zondag is een hondenbezitter, wiens hond zou zijn misbruikt, aangehouden in Midden-Nederland en zijn hond is in beslag genomen. Hij zal apart worden berecht in zijn eigen regio. De man zou zijn huisdier hebben aangeboden aan F. Het zou tot drie afspraken hebben geleid om de hond te misbruiken.

Het OM heeft besloten om F. ook te vervolgen voor deze seksuele handelingen met dieren. Uit onderzoek naar de chats van de verdachte is volgens de officier van justitie gebleken dat F. jarenlang dwangmatig op zoek was naar seksuele contacten met mannen die dieren houden.

"Die vond hij gemakkelijk in heel het land", vertelde de aanklager in de rechtbank. "Zo had hij 273 contacten opgeslagen met het woord boer, 173 met het woord reu, 77 met het woord koe, 35 met het woord paar, 25 met het woord paard, 25 met het woord varken. En hij had 19 contacten opgeslagen met het woord hond."

F. heeft volgens de officier van justitie extreme seksuele fantasieën uitgewisseld met dierenhouders. "Het zorgelijke is dat hij naast particuliere dierenhouders contact met had met professionele dierenhouders, zoals veehouderijen, maneges en dierenfokkerijen in het hele land."