Ga naar de inhoud
Sinds zondagnacht vermist

Lichaam vermiste Sam (29) bij Veemkade in Amsterdam gevonden

De politie zoekt langs de Veemkade. Beeld © ANP / Koen van Weel

De politie heeft in Amsterdam het lichaam van de vermiste Amsterdammer Sam van Grondelle (29) gevonden. Hij werd sinds zondagnacht vermist.

Sams lichaam werd gevonden in het water bij de Veemkade, bevestigt de politie op X, voorheen Twitter. "Uit onderzoek is gebleken dat Sam niet door een misdrijf om het leven is gekomen maar dat meer dan vermoedelijk sprake is van een noodlottig ongeval", meldt de politie.

De politie bedankt verder iedereen die heeft geholpen met het delen van informatie. "Wij wensen de nabestaanden van Sam heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijd."

Vermist na avondje stappen

Het Landelijk Team Onderwaterzoekingen (LTOZ) was in de IJhaven aan het zoeken met een boot, omdat dat de plek was waar hij voor het laatst zou zijn geweest.

De man werd zondagnacht voor het laatst gezien bij station Amsterdam Centraal, waar hij met vrienden arriveerde met het pontje na een nacht stappen in Amsterdam-Noord. Daarna zou hij alleen richting zijn huis bij het station Amstel zijn gefietst. Sindsdien was niks meer van hem vernomen.

29-jarige
Lees ook
29-jarige Sam uit Amsterdam vermist, politie maakt zich zorgen

Zijn vermissing en signalement werden de afgelopen dagen volop gedeeld door vrienden en Amsterdammers op sociale media. Ook hebben tientallen vrienden naar hem gezocht op de route tussen Amsterdam Centraal en Amstel.