Ga naar de inhoud
Pepernoot tegen auto

Man riskeert 40 maanden cel voor bewust aanrijden jongen die pepernoot gooide

Beeld ter illustratie. Beeld © Sabine Joosten / Hollandse Hoogte

Een man uit Hoorn riskeert een gevangenisstraf van 40 maanden voor het opzettelijk aanrijden van een 14-jarige jongen. Hij zou volgens het Openbaar Ministerie (OM) bewust op de jongen zijn ingereden, waarna hij uitstapte en de jongen meermaals tegen het hoofd schopte. Dat allemaal omdat de jongen volgens getuigen eerder pepernoten naar hem had gegooid.

Het voorval gebeurde op 20 november vorig jaar. De man zat toen in de auto met zijn vrouw en drie kleine kinderen, meldt het OM. De politie heeft de aanleiding tot nu toe niet bevestigd.

Het incident is door de politie onderzocht aan de hand van getuigenverklaringen en camerabeelden. Daaruit blijkt volgens het OM dat de man met volle vaart de stoep op is gereden, waarbij de 14-jarige jongen werd geschept. Eén getuige zou ook hebben verklaard dat de man de jongen daarna zo hard trapte dat het leek 'alsof hij een penalty nam'.

Poging doodslag

Het OM eist 40 maanden gevangenisstraf voor poging tot doodslag. "Het gaat om een zeer ernstig strafbaar feit. De verdachte is uit zijn dak gegaan, een volledig disproportionele reactie op een geringe aanleiding: een 14-jarige jongen die een pepernoot naar de auto gooit", stelt de officier van justitie.

Wéér
Lees ook:
Wéér doorrijder na dodelijk verkeersongeluk: waarom doet iemand dat?

De jongen heeft 'blijvend letsel' aan de aanrijding en mishandeling overgehouden, meldt het OM. "Maar dit had ook anders kunnen aflopen", verklaarde de officier van justitie.

De advocaat van de verdachte was niet direct beschikbaar voor een reactie.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update