Ga naar de inhoud
Verdachte woensdag voorgeleid

Politie krijgt 80 tips binnen over schietpartijen Rotterdam

Politieagenten op de dag van de schietpartij bij het Erasmus MC. Beeld © ANP

De politie heeft tot nu toe ongeveer tachtig tips binnengekregen over de schietpartijen in Rotterdam donderdag waarbij drie mensen om het leven zijn gekomen. De politie zegt niet om wat voor tips het gaat en of ze bruikbaar zijn.

Veel is nog in onderzoek, geeft een woordvoerder van de politie aan. Ze laat weten dat sectie is verricht op de lichamen van de slachtoffers en dat de lichamen inmiddels zijn vrijgegeven. Sectie is standaard als iemand door een misdrijf om het leven is gekomen.

Woensdag voorgeleid

De 32-jarige Fouad L. wordt verdacht van het doodschieten van een 39-jarige buurvrouw, haar 14-jarige dochter en een 43-jarige docent van het Erasmus MC. Hij zit vast en wordt woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Vandaag bezocht koning Willem-Alexander de straat waar moeder en dochter om het leven kwamen. Bekijk de beelden hier:

Koning bezoekt Rotterdam na fatale schietpartij

00:27

De politie zegt verder te onderzoeken of ze bekend was met het gewelddadige gedrag van de geneeskundestudent en of hij extra in de gaten werd gehouden. Het Openbaar Ministerie uitte in mei in een brief aan het Erasmus MC zijn twijfels of L., die eerder is veroordeeld voor dierenmishandeling, wel geschikt was om arts te worden.

Vandaag werd bekend dat L. vorige maand zijn huis aan het Heiman Dullaertplein uit moest vanwege een huurachterstand. Volgens de politie is het niet tot een uitzetting gekomen.

Posts
Lees ook:
Posts verdachte Fouad L. doorspekt met haat, zo gedroeg hij zich online