Ga naar de inhoud
Straatwaarde 28,5 miljoen

380 kilo cocaïne onderschept in haven van Vlissingen

De haven van Vlissingen Beeld © ANP

De douane heeft gisteren in de haven van Vlissingen twee partijen cocaïne onderschept. In totaal gaat het om ruim 380 kilo coke, goed voor een straatwaarde van 28,5 miljoen euro.

Rijkswaterstaat meldde dat er in de Westerschelde tassen waren vastgemaakt aan twee boeien. Toen de tassen naar de haven waren gebracht en douaniers deze inspecteerden, vonden ze 360 kilo cocaïne.

Dozen bananen

Diezelfde middag kwam een douanier die een loods met pallets bananen controleerde nog eens 20,5 kilo cocaïne tegen. De coke zat verstopt in de flappen van dozen.

De drugs zijn inmiddels vernietigd, aldus het OM.

Bekijk ook: Vlissingen maakt ze zich grote zorgen vanwege grote hoeveelheid drugs

04:56
De havenstad is een hotspot geworden voor cocaïnesmokkelaars. Een nieuw opgerichte Zeehavenpolitie moet de criminaliteit indammen.

In de haven van Vlissingen wordt de laatste jaren steeds meer cocaïne onderschept. In de eerste helft van dit jaar werd er al 4500 kilo drugs onderschept. Dat is evenveel als in het hele vorige jaar en zelfs twee keer zo veel als in 2021. De politie vermoedt dat de toename in Vlissingen te maken heeft met de strengere controles in de Antwerpse en Rotterdamse haven.