Ga naar de inhoud
'Intens verdrietig'

Familie doodgeschoten Marlous en Romy: 'Zwart gat in onze harten'

Bloemen bij de foto's van Marlous en Romy. Beeld © ANP

"Het verschrikkelijke verlies van Marlous en Romy bij de afgrijselijke gebeurtenissen in Rotterdam is voor onze families nog steeds niet te bevatten." Die woorden zijn te lezen in een verklaring van de nabestaanden van de schietincidenten in Rotterdam. "We zijn intens verdrietig."

De verklaring is samen met de familie opgesteld door Namens de Familie, dat de familie bijstaat tijdens deze zware periode. In de verklaring is ook te lezen dat de familie graag de ruimte wil krijgen en hoopt dat hun privacy gerespecteerd kan worden.

'Zwart gat'

De familie laat weten dat de gebeurtenissen zorgen voor 'een zwart gat in onze harten'. "Tegelijkertijd hebben we als nabestaanden heel veel vragen over hoe dit donderdag heeft kunnen gebeuren. Vragen waarop antwoorden moeten komen."

Een vriendin van de familie kwam vrijdag naar het huis. Voor zichzelf zo zei ze, maar ook voor de katten, zo zie je in de video hieronder:

Bekende bij huis slachtoffer Marlous: 'Ben hier voor mezelf, en voor de poezen'

01:46
De vriendin kwam langs op de dag na de schietpartij.

Naast Marlous en Romy werd ook huisarts Jurgen Damen doodgeschoten afgelopen donderdag. Namens de Familie verwacht op een later moment met een bericht vanuit zijn nabestaanden te komen.

'Tijd nemen om in alle rust te kunnen rouwen'

"Onze families willen nu vooral de tijd nemen om in alle rust te kunnen rouwen om het gemis van onze zus, nichtje, kleinkind en (stief)dochter", laat de familie van Marlous en Romy weten.

Ze vragen om rust, de uitvaarten zullen ook in besloten kring plaatsvinden. 

Posts
Lees ook:
Posts verdachte Fouad L. doorspekt met haat, zo gedroeg hij zich online