Ga naar de inhoud
60.000 euro

Crowdfunddoel voor familie doodgeschoten Marlous en Romy behaald: 'Het is zo ontroerend'

Moeder Marlous en dochter Romy. Beeld © ANP

Op crowdfundingswebsite GoFundMe is een actie opgezet om geld in te zamelen voor de familie van de 39-jarige Marlous en haar 14-jarige dochter Romy die donderdag werden doodgeschoten aan het Rotterdamse Heiman Dullaertplein, waar zij woonden. Het streefbedrag van de actie van 60.000 euro werd na iets meer dan een dag gehaald.

Het streefbedrag van de inzamelactie is 60.000 euro. De teller liep vandaag hard op, vanmiddag rond 3 uur was er zo'n 38.000 euro ingezameld. Iets na half zes werd het doel behaald. Ook daarna bleven mensen doneren.

De initiatiefnemers van de crowdfunding waren collega's van Romy, vertellen zij aan RTL Nieuws. "Het bedrag wordt met de minuut hoger. Ik had niet gedacht dat het zo snel zou gaan. Het is zo ontroerend, we zijn er echt blij mee", zegt een van hen aan de telefoon. 

'Koesteren van herinneringen'

Volgens de inzamelaars gaat het geld rechtstreeks naar de familie. Het geld moet hen 'helpen bij het verlichten van de financiële lasten die gepaard gaan met een begrafenis en dergelijk verlies', staat op de GoFundMe-pagina.

"Het biedt hun de ruimte om zich te concentreren op het herstel, het opbouwen van een nieuw leven en vooral op het koesteren van de herinneringen aan hun geliefde moeder en zus."

Groot
Lees ook:
Groot verdriet in Rotterdam na fataal schietdrama: 'Stad in hart geraakt'