Ga naar de inhoud
Na fatale schietpartij

Bijna alle bewoners Rotterdams plein mogen huis weer in na moord op moeder en dochter

Bloemen aan het Heiman Dullaertplein in Rotterdam. Beeld © ANP

Een deel van de bewoners van het Heiman Dullaertplein in Rotterdam is gisteravond teruggekeerd naar hun woning. Zij moesten donderdag het huis uit na het fatale schietincident waarbij moeder Marlous en haar 14-jarige dochter Romy omkwamen. Daarna woedde brand in het huis van de verdachte, de buurman.

Bewoners van zeven huizen aan het plein kunnen terugkeren, twee huishoudens zijn inmiddels daadwerkelijk terug naar huis, laat een woordvoerder van woningcorporatie Woonbron weten. 

Twee woningen boven die van de verdachte, Fouad L. (32), zijn vooralsnog niet bewoonbaar door schade van de brand.

Bloemen op het plein

De buurt is in diepe rouw door het schietincident. Voor het huis waar Marloes met haar gezin woonde, worden bloemen gelegd, zo is op deze video van gisteren te zien.

Bekende bij huis slachtoffer Marlous: 'Ben hier voor mezelf, en voor de poezen'

01:46

Zwarte hekken weg

Het forensisch onderzoek in de woning van de verdachte en de slachtoffers is voor nu afgerond, laat een woordvoerder van de politie vandaag weten. De woningen zijn nog niet vrijgegeven. Dat heeft te maken met de schade die de brand heeft aangericht.

En mogelijk moet op een later moment toch nog onderzoek gedaan worden in de woningen. De zwarte hekken rondom de woningen zijn wel weggehaald.

Na het schietincident en het brandstichten ging verdachte L. naar het Erasmus Medisch Centrum, zo'n twee kilometer verderop. Daar liep hij een leslokaal binnen en schoot een 43-jarige docent dood, huisarts Jurgen Damen.

Huisarts
Lees ook:
Huisarts Jurgen, moeder Marlous en dochter zijn slachtoffers Rotterdam: 'Wat een gemis'