Ga naar de inhoud
Wraak op AH

Jamel L. over doden AH-medewerkster Antoneta: 'Ze was op de verkeerde plaats'

Verdachte Jamel L.

De man die ervan verdacht wordt de 36-jarige Antoneta Gjokja in de Albert Heijn aan de Turfmarkt in Den Haag te hebben doodgestoken, heeft een verklaring afgelegd voor de rechter. De 56-jarige Jamel L. zei dat hij wraak wilde nemen voor eerdere incidenten in andere filialen van de supermarkt. Hij gaf aan dat zijn slachtoffer 'op de verkeerde plek was'.

Doodgestoken
Lees ook:
Doodgestoken Albert Heijn-medewerker is 36-jarige Antoneta

L. was vandaag zelf in de rechtbank aanwezig en wilde zelf een verklaring afleggen. Voor welke incidenten hij wraak wilde nemen is niet duidelijk. De Roemeense Antoneta Gjokja lijkt een willekeurig slachtoffer. Ze werkte nog niet zo lang op de broodafdeling van het AH-filiaal. 

De op Curaçao geboren L. heeft een lang strafblad en kreeg onder meer eerder een tbs-maatregel opgelegd op het eiland. Nederland weigerde zijn behandeling over te nemen, mede vanwege de kosten. Terwijl op Curaçao nauwelijks behandelmogelijkheden waren voor de man, die als een ernstig gevaar werd gezien.

Op enig moment reisde L. naar Nederland waar hij ook verschillende keren in aanraking kwam met justitie. Volgens het Openbaar Ministerie is hij sinds september 2022 in meer regio's opgepakt. Ook in Groot-Brittannië werd L. veroordeeld voor geweldsmisdrijven. 

Op 9 juni werd hij door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld voor bedreiging. Het OM wilde dat L. opgenomen zou worden in het Pieter Baan Centrum, maar dat verzoek wees de rechtbank af. L. kreeg uiteindelijk een straf die gelijkstond aan zijn voorarrest en hoefde dus niet weer de cel in. De rechters waren niet op de hoogte dat L. op Curaçao tbs opgelegd had gekregen.

Wéér
Lees ook:
Wéér een vrouw vermoord: waarom we het moeten hebben over femicide