Ga naar de inhoud
Begin november

'Normale' McKroket komt terug na tijdelijke actie met vegetarische variant

De originele McKroket. Beeld © ANP

"Smaakt als karton" en "Ze graven hun eigen graf", zijn slechts een paar reacties op X, voorheen Twitter, op de 'Meatless McKroket' van de McDonalds. Sinds begin deze maand biedt de fastfoodketen alleen nog de vegetarische variant van de snack aan.

Het zorgt voor veel enthousiasme van vegetariërs, maar ook voor veel kritiek over het weghalen van de 'normale' vleesvariant. "Deze is niet lekker! Ik wil de gewone terug", valt in de reacties op Instagram te lezen.

Vleesvariant terug

Voor de mensen die zeggen niet zonder de vleesvariant te kunnen, is er goed nieuws: de 'oude' McKroket komt terug. Begin november kan de snack weer worden besteld, bevestigt McDonalds aan RTL Nieuws.

"We hebben ons niet gerealiseerd hoeveel fans er zijn van de McKroket", laat een woordvoerder weten. "Dat is nu wel duidelijk geworden."

De terugkeer van de 'normale' McKroket heeft volgens McDonalds niks te maken met de ontstane ophef. "Het is gewoon een tijdelijke actie, de 'Meatless McKroket', met als doel om consumenten een beetje te inspireren om te variëren."

Specifieke frituur

Dat de originele McKroket plaats moest maken voor de vegetarische variant had een operationele reden. "We hebben natuurlijk een specifieke frituur voor de vegetarische McKroket, dus dat laat maar een variant toe", zegt de woordvoerder.

Naar alle waarschijnlijkheid blijft de 'gewone' McKroket na zijn terugkeer definitief op het menu staan. "Hij stond natuurlijk al jaren op ons menu. Dat zal ook in de toekomst weer het geval zijn."

De
Lees ook:
De bamischijf raakt op: snackbars moeten nee verkopen