Ga naar de inhoud
Twee kinderen

Vier gewonden ongeluk bus en taxi Berlikum nog in ziekenhuis

De lijnbus en het taxibusje botsten gistermiddag op elkaar. Beeld © ANP / Hollandse Hoogte / CAMJO media

De vier mensen die gisteren zwaargewond zijn geraakt bij het ongeluk met een taxibus en een lijnbus in het Friese Berlikum liggen nog allemaal in het ziekenhuis. In de taxibus zaten behalve de chauffeur twee kinderen.

Hoe het met de kinderen en de 33-jarige taxichauffeur gaat, kan Taxi Dorenbos niet vertellen. Ook niet hoe ernstig hun verwondingen zijn. "Ik vind het ook niet aan mij om informatie over hen te delen", zegt Rutger Smale van het bedrijf.

Speciaal onderwijs

Wel vertelt hij dat het gaat om kinderen die op het speciaal onderwijs zitten en met de taxi onderweg naar huis waren. Zij waren de enige inzittenden van het taxibusje.

Veertien
Lees ook:
Veertien gewonden, onder wie kinderen, bij ongeluk bus en taxi Berlikum

In de lijnbus die bij het ongeluk betrokken was, zaten negen bewoners van het asielzoekerscentrum in Sint Annaparochie. Zij zijn allemaal naar het ziekenhuis gebracht, vertelt een woordvoerder van het COA. Een van hen ligt daar nog. Hij is buiten levensgevaar.

Veel impact

"Het gaat naar omstandigheden goed met ze", zegt de woordvoerder. "Ze zijn erg geschrokken, het ongeluk heeft veel impact gehad. Zij, en wij ook, hopen vooral dat de mensen die in het taxibusje zaten hier ook goed doorheen komen."

De bus en het taxibusje botsten gistermiddag rond 14.30 uur op elkaar op de N383 bij het Friese Berlikum (Berltsum in het Fries). Veertien mensen raakten gewond, onder wie elf inzittenden van de bus. Bij de meesten van hen vielen de verwondingen mee. Ook de 59-jarige buschauffeur, die bekneld raakte en voor controle naar het ziekenhuis werd gebracht, kwam er fysiek goed vanaf. 

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is nog onduidelijk. "Het onderzoek daarnaar loopt nog, en dat zal vandaag nog niet klaar zijn", zegt een woordvoerder van de politie Noord-Nederland.

Meedoen aan het RTL Nieuwspanel?

Van kabinet tot koningshuis, van geld tot gezondheid: in het RTL Nieuwspanel kun jij meepraten over welke kant Nederland op moet. Laat je stem horen! Aanmelden kan hier.