Ga naar de inhoud
Kipgrondstof

Risico voor mensen met allergie: Jumbo roept grillworst terug

De betreffende grillworst Beeld © Jumbo

Supermarktketen Jumbo roept per direct de Jumbo Grillworst Naturel met houdbaarheidsdatum 7-10-2023 terug. In de worst zit mogelijk kipgrondstof, maar de allergenen soja en tarwe staan niet vermeld op de verpakking. Dat kan gevaarlijk zijn voor mensen met een soja- of tarweallergie.

Een woordvoerder van Jumbo laat weten dat de winkel twee soorten grillworst verkoopt: met varkensvlees en met kippenvlees. Een restant van de kip-grillworst, de zogeheten kipgrondstof, is mogelijk in de andere grillworst terechtgekomen.

Op het label van de kip-grillworst staan de allergenen soja en tarwe wel vermeld.

Fabrikant
Lees ook:
Fabrikant Verstegen roept kruiden terug om kankerverwekkende stof

Jumbo roept mensen met allergie op de worst niet te eten en deze terug te brengen naar de winkel. Daar kunnen zij het aankoopbedrag terugkrijgen. Mensen die niet allergisch zijn voor soja of tarwe kunnen de worst zonder risico opeten. 

De laatste jaren zijn grillworsten vaker teruggeroepen door supermarkten. Bij supermarktketen Dirk werden er eerder kleine metaaldeeltjes aangetroffen in de worst, en Albert Heijn en Lidl riepen hun worst al eens terug omdat er een ziekteverwekkende bacterie in zou zitten. 

Meedoen aan het RTL Nieuwspanel?

Van kabinet tot koningshuis, van geld tot gezondheid: in het RTL Nieuwspanel kun jij meepraten over welke kant Nederland op moet. Laat je stem horen! Aanmelden kan hier.