Ga naar de inhoud
Nederland

Acteur Bas Muijs gegijzeld en mishandeld door Arnhemmer

Bas Muijs Beeld © ANP

Bas Muijs (46), bekend van 'Goede Tijden, Slechte Tijden', zou eerder dit jaar gegijzeld en mishandeld zijn. Dat bevestigt slachtofferadvocaat Petra Breukink aan RTL Boulevard na berichtgeving van Yvonne Coldeweijer (36).

"Het behoeft geen toelichting dat deze kwestie een enorme impact heeft gehad op Bas en zijn gezin"

Uit de tenlastelegging blijkt dat Bas Muijs in maart van dit jaar naar het huis van de verdachte is gelokt en daar vastgehouden tegen zijn wil. De acteur is daar beschoten met een spijkerpistool langs de voeten en/of het gezicht. Daarnaast is Bas in een wurggreep gehouden door de verdachte. De verdachte wilde geld van Bas, anders zou de verdachte een filmpje online zetten waarin hij vertelt dat zijn vriendin door Bas is verkracht. De acteur weet de verdachte er uiteindelijk van te overtuigen dat hij naar het ziekenhuis moet worden gebracht. Zo komt er een einde aan de gijzeling. 

GTST-exit
Lees ook:
GTST-exit Bas Muijs? Meerdijk is 'helemaal klaar' met Stefano

Slachtofferadvocaat Petra Breukink laat aan ons weten: 'Mijn cliënt Bas Muijs is in maart van dit jaar het slachtoffer geworden van een poging doodslag, afpersing en wederrechtelijke vrijheidsberoving in Arnhem. Er is een verdachte opgepakt en de zaak is inmiddels voor de rechter gebracht. Zolang deze zaak onder de rechter is en het onderzoek nog loopt kan mijn cliënt daar niet inhoudelijk op ingaan. Het behoeft geen toelichting dat deze kwestie een enorme impact heeft gehad op Bas en zijn gezin. We hopen dan ook dat de media de privacy van Bas en zijn gezin zal respecteren.'

Bas
Lees ook:
Bas Muijs doet met nieuwe look aan andere bekendheid denken

Een woordvoerder van EndemolShine, het productiebedrijf achter GTST, laat weten dat zij op de hoogte zijn van de situatie en dat zij Bas alle ruimte hebben gegeven om dit een plek te geven. Ook hebben ze hem alle mogelijke hulp aangeboden. De acteur was door de hele situatie een tijdje niet werkzaam. Een aantal scènes met 'Stefano Sanders' is daardoor later opgenomen. 

In deze video vertellen we je meer over de ontvoering: 

Bas Muijs werd gewurgd: ‘Tragedie van jewelste voor hem’

07:02