Ga naar de inhoud
Geen uitspraak in zaak

Politie: verdachte van gifmoord Yvon K. overleed door zelfdoding

Politie en ambulance bij de woning van Yvon K. Beeld © SQ Vision Mediaprodukties

De Tilburgse Yvon K. (64), die ervan wordt verdacht dat ze haar vriend Chris Grinwis uit Halsteren heeft vermoord door middel van het toedienen van gif, is door zelfdoding om het leven gekomen. Dat melden politie en het Openbaar Ministerie na onderzoek.

Woensdag stond de uitspraak gepland van het strafproces waarin een celstraf van negentien jaar tegen haar was geëist, maar omdat zij niet meer in leven is, gaat die niet door.

Afscheidsbrief

Het onderzoek naar het plotselinge overlijden van de vrouw begon gisterochtend, toen het lichaam van de verdachte werd gevonden in haar huis in Tilburg. Daar is ook een afscheidsbrief gevonden.

Heb jij vragen over zelfdoding?

Stichting 113: bel 113 of 0800-0113 (gratis), of anoniem via de chat op de website 113.nl 

24 uur per dag bereikbaar, 7 dagen per week 

Op basis van de resultaten van het forensisch, tactisch en het toxicologisch onderzoek concluderen politie en justitie dat zelfdoding de officiële doodsoorzaak is. Haar lichaam is dinsdagochtend vrijgegeven.

Twee dagen voor uitspraak

De nabestaanden van Grinwis en K. zijn inmiddels door het OM op de hoogte gebracht van de uitkomst van het onderzoek.

De dood van K. komt dus vlak voor de uitspraak van de rechter. Pijnlijk voor nabestaanden van Grinwis, omdat K. in eerste instantie nu de rechten over de erfenis behoudt. De familie van K., kan de erfenis nu opeisen, zei advocaat Koert Boshouwers tegen RTL Nieuws.

Nalatenschap

Maar volgens Boshouwers kunnen de familieleden van Grinwis wel nog naar de rechter stappen. "Dan zou een rechter misschien kunnen zeggen dat het niet redelijk zou zijn als de erfgename van K. de nalatenschap zou krijgen."

Meer over het mogelijke vervolg van de zaak lees je in onderstaand artikel:

Overleden
Lees ook:
Overleden Yvon K. kon niet worden veroordeeld: heeft ze nog recht op miljoenenerfenis?