Ga naar de inhoud
Storm Agnes in Engeland

Heerlijk nazomerweer, dus geniet er nog even van, zegt de weerman

Foto ter illustratie. Beeld © Venema Media / ANP

Niks te klagen toch als je naar buiten stapt? Rustig weer, een aangenaam zonnetje en, oké, af en toe een spetter regen op je hoofd. Het is goed nazomerweer, ziet ook meteoroloog Marc de Jong van Buienradar.

"Het zit bijna tegen zomerweer aan", zegt De Jong. Met temperaturen van 20, 21, 22 graden is het een stuk warmer dan normaal deze tijd van het jaar. In een gemiddeld jaar moeten we het eind september doen met een graad of 18.

Storm Agnes

Die temperaturen blijven de hele week redelijk hetzelfde. Het zou volgens De Jong daarom best mogelijk moeten zijn om nog een terrasje op te zoeken, of je tuin - als je die hebt - met een bezoekje te vereren. 

Zo warm is het nu bij jou:

Toch blijft het niet de hele week droog. "Morgen krijgen de kustprovincies te maken met windkracht 6 en wat regen", zegt De Jong. Dat komt door storm Agnes, die over Engeland raast. De uitvloeiselen daarvan komen in het westen van ons land terecht.

Heel aardig weekend

De Jong: "De volgende storing komt donderdagavond, en in de nacht naar vrijdag. Dat kan vrijdagochtend ook nog wat buien geven."

Dat het aan de kust gaat regenen, is geen toeval. In onderstaande video zie je waarom het in de kustprovincies in de herfst altijd wat meer regent dan in de rest van het land:

Dit is waarom het aan de kust zo veel regent in de herfst

02:01
Dit is waarom het aan de kust zo veel regent in de herfst

Het weekend verloopt vervolgens weer 'heel aardig', zoals De Jong het zegt. "Zondag is er misschien nog een kans op een bui in het noorden, maar dat is nog onzeker."