Ga naar de inhoud
Ongeregeldheden

Vijftien aanhoudingen na rellen Ajax - Feyenoord, twee agenten gewond

Agenten van de ME werden bekogeld met straatstenen. Beeld © ANP

Vijftien aanhoudingen heeft de politie verricht na afloop van de gestaakte wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord. Het stond 0-3 in Amsterdam toen de Klassieker definitief werd stilgelegd. De politie zegt meer aanhoudingen niet uit te sluiten.

Agenten werden buiten het stadion met straatstenen bekogeld en supporters van Ajax drongen de hoofdingang van de Johan Cruijff ArenA binnen met geweld.

Twee agenten raakten gistermiddag gewond. De politie zegt alles op alles te zetten om de verantwoordelijken op te sporen.

Bekijk hier beelden van de ongeregeldheden:

Ajax-supporters bestormen ingang Arena en raken slaags met ME

01:03
Supporters van de club bestormden de ingang van de Arena en raakten slaags met de politie.

De Johan Cruijff ArenA inventariseert momenteel hoeveel schade er is aangericht en wat het gaat kosten om alles weer te repareren. Er zijn inmiddels hekken geplaatst en planken voor kapotte ramen getimmerd.

De directie van het stadion noemt 'iedere vorm van geweld richting onze bezoekers, personeel en ons gebouw volstrekt onacceptabel'.

Alle bezoekers moeten zich volledig veilig kunnen voelen in de Johan Cruijff ArenA, stelt de directie. "Zeker kinderen, die mogen zich nooit onveilig voelen."

De KNVB wil het liefst vandaag nog beslissen wat er met het gestaakte duel tussen Ajax en Feyenoord moet gebeuren. Het is bijna onmogelijk om het restant snel uit te spelen. Ajax voetbalt woensdag alweer tegen FC Volendam en Feyenoord heeft morgen een oefenduel op het programma staan. Beide clubs komen de komende weken ook Europees in actie en halverwege oktober is er een interlandweek met onder meer twee duels van het Nederlands elftal.

Ajax rekent erop dat het restant van de  wedstrijd wordt uitgespeeld, Feyenoord heeft weinig trek om het restant van het duel pas in november uit te spelen. De club uit Rotterdam wil dat de tussenstand van 0-3 ook de eindstand wordt.

Laatste
Lees ook:
Laatste wens Ajax-fans (7 en 14) wordt zwarte dag, stichting twijfelt over nieuwe verzoeken