Ga naar de inhoud
Ook raketten neergehaald

Grote delen Oekraïne onder Russisch vuur, doden en gewonden

Een brandweerman blust een door een Russische raket getroffen gebouw in Kyiv. Beeld © EPA

Ook afgelopen nacht zijn er door Rusland massaal aanvallen gedaan op Oekraïne, onder meer met kruisraketten. Er zijn onder andere inslagen gemeld in Kyiv, Charkiv, Cherson en rond de steden Loetsk en Lviv. 

In de stad Tsjerkasy, 150 kilometer ten zuidoosten van Kyiv, zou onder meer een hotel zijn getroffen. Daarbij zouden volgens binnenlandminister Ihor Klymenko zeker zeven mensen gewond zijn geraakt, onder wie een 9-jarig meisje.

Twee doden

In het zuidoosten van de hoofdstad vielen meerdere gewonden toen woningen werden geraakt door neerkomende delen van een onderschepte raket. Bij raketinslagen in de zuidelijke stad Cherson zijn twee doden gevallen, melden Oekraïense autoriteiten. Het gaat om mannen van 29 en 41 jaar oud.

Polen
Lees ook
Polen levert Oekraïne geen wapens meer na escalatie ruzie over graan

Het Oekraïense leger zegt dat 36 van de 43 door Rusland afgevuurde raketten zijn neergehaald.

De aanvallen volgden op de Russische melding dat er boven het schiereiland de Krim 22 Oekraïense drones waren neergehaald. Volgens bronnen bij de Oekraïense geheime dienst waren de aanvallen gericht op het militaire vliegveld Saki op de Krim en zou daarbij veel schade zijn aangericht aan Russisch materieel.

Bekijk ook: Oekraïne stoomt tieners klaar voor het front, zodat ze straks kunnen vechten

02:18
Met houten geweren (en de baard in de keel) staan tientallen Oekraïense jongeren in legeroutfit klaar voor hun training.