Ga naar de inhoud
Noodlottig ongeval

Overleden meisje (3) op kinderopvang Den Bosch stikte door lint

Onderzoek bij het kinderdagverblijf in Den Bosch. Beeld © ANP / Bart Meesters

Het 3-jarige meisje dat gisteren overleed op een kinderopvang in Den Bosch, is gestikt door een lint dat ze om haar nek had hangen. Dat zegt de politie, die uitgaat van een noodlottig ongeval.

Het meisje, een dochter van een van de medewerkers van de opvang, werd gistermiddag rond 13.00 uur gevonden op een buitenterrein van het kinderdagverblijf. Ze was toen niet meer aanspreekbaar. Er kwam nog een traumahelikopter, maar de hulp was te laat.

Enorme impact

De politie zegt dat het incident 'een enorme impact heeft gehad op alle betrokkenen en de hulpdiensten'. De familie is inmiddels op de hoogte gebracht van de uitkomst van het politieonderzoek.

Meisje
Lees ook:
Meisje (3) overleden bij kinderopvang in Den Bosch

Eerder schreef de kinderopvang, 't Goudvisje, in een verklaring: "Deze plotselinge gebeurtenis heeft vanzelfsprekend veel indruk gemaakt op de andere kinderen en heeft andere medewerkers en ouders enorm aangegrepen." De opvang was vandaag gesloten. 

Meedoen aan het RTL Nieuwspanel?

Van kabinet tot koningshuis, van geld tot gezondheid: in het RTL Nieuwspanel kun jij meepraten over welke kant Nederland op moet. Laat je stem horen! Aanmelden kan hier.