Ga naar de inhoud
In IJsselderby

Politie onderzoekt op afstand bediende rookbommen bij PEC Zwolle

Het uitvak waar de blauwe rookbommen werden ontstoken Beeld © ANP

De politie onderzoekt rookbommen die gisteren tijdens het duel in de eredivisie tussen PEC Zwolle en Go Ahead Eagles een tribune tijdelijk het zicht ontnamen. De rook ontstond in het uitvak waar de fans van Go Ahead Eagles zich bevonden, maar het vermoeden is dat de rookbommen daar voorafgaand aan het duel zijn geplaatst door PEC-fans en op afstand zijn bediend.

Het twitteraccount VoetbalUltra's heeft onderstaande foto gepubliceerd van de vermeende blauwe rookbommen die in het vak van de uitsupporters zouden zijn geplaatst en op afstand zouden zijn geactiveerd. Go Ahead Eagles (met geelrode clubkleuren) is de aartsrivaal van PEC (blauwe clubkleuren). 

"Het is iets wat in Duitsland ook wel eens is gebeurd, in Nederland volgens mij nog niet", zei een woordvoerder van PEC Zwolle over de op afstand bedienbare rookbommen. Hij gaf verder aan dat de politie nog in het stadion is om het incident te onderzoeken. "Dat was gisteravond ook al, het is nog niet afgerond. Dat zal vandaag nog wel gebeuren, maar op de conclusies moeten we wellicht nog even wachten."

Gelijkspel

PEC had ludieke sfeeracties tijdens de derby verboden, omdat de club vorig seizoen met veel supportersproblemen te maken had.

Ook bij de harde kern van de PEC Zwolle-supporters zelf gingen gisteren tijdens de wedstrijd desondanks rookbommen af. Daardoor lag het duel even stil. PEC stond op dat moment met 1-0 voor. De IJsselderby eindigde uiteindelijk in 1-1.

Go
Lees ook:
Go Ahead pakt met tien man punt bij PEC Zwolle