Ga naar de inhoud
Woensdag is de mooiste dag

Voormalige orkanen zorgen komende dagen voor veel wind en regen

We hebben een wisselvallige week voor de boeg. Komende dagen is het nog warm, maar wel met veel wind en regen. Vrijdag en zaterdag wordt het wat koeler met zo'n 17 graden. "Volgende week kan het wel weer lekker worden", zegt meteoroloog Martijn Dorrestein van Buienradar.

De weerman ziet de lagedrukgebieden van ver komen. De komende dagen zijn het voormalige tropische stormen of orkanen die eerder afkoersten op de Verenigde Staten en Canada en nu bij ons het weerbeeld bepalen. "Die orkanen buigen dan af en komen onze kant op. Morgen komt Lee bij ons aan land." 

Storm Lee zorgde in Canada voor flink wat overlast. In Nova Scotia kwamen duizenden mensen zonder stroom te zitten. In de Amerikaanse staat Maine stierf een man nadat een boom op zijn voertuig viel.

Stormachtig op de Wadden

Zo hard zal het hier niet tekeer gaan, toch moet het Waddengebied morgen rekening houden met windkracht 8, een stormachtige wind.

Woensdag is een tussendag. "Dat is nog wel een aardige dag", zegt Dorrestein. Het blijft droog en we kunnen zelfs wat zon verwachten.

Donderdag krijgen we te maken met de voormalige tropische storm Margot. "Dan valt vooral de hoeveelheid regen op". Hoe laat precies en hoeveel regen er gaat vallen is nu nog niet precies duidelijk. Op dit moment lijkt het vooral ná de ochtendspits tekeer te gaan. 

Het kwik daalt dus vrijdag en zaterdag onder de 20 graden. "Daarna lijkt het wat op te krabbelen", zegt Dorrestein.

Zondag lijkt droog te worden. En volgende week? Dat is nog wat te ver weg. "Maar de temperatuur duikt niet onder de 15 graden. Het wordt tussen de 17 en 25 graden. Met de zon erbij kan het best nog wel lekker worden."