Ga naar de inhoud
Nederlander omgekomen

Politie zoekt nog naar dader fatale steekpartij bij discotheek Antwerpen

Omstanders hebben de vechtpartij gefilmd.

De zes mensen die vastzaten in verband met een steekpartij in Antwerpen, waarbij een 20-jarige Nederlander om het leven kwam, zijn op vrije voeten gesteld. "Er is geen reden om hen nog langer vast te houden", zegt een woordvoerder van het Belgische OM. Degene die heeft gestoken, loopt vermoedelijk nog vrij rond.

Het incident gebeurde buiten discotheek Ikon in Antwerpen, waar zaterdagavond Nederlandse rappers hadden opgetreden. Er zou een ruzie zijn ontstaan in de club tussen twee Nederlandse groepen. Zij werden door beveiligers naar buiten gestuurd en verzocht om naar huis te gaan.

De ruzie ging echter buiten verder en ontspoorde. Op beelden die een getuige maakte, is te zien dat de Nederlanders elkaar te lijf gaan.

Let op, de beelden kunnen als schokkend worden ervaren:

Vechtpartij gefilmd waarbij Nederlander (20) werd doodgestoken

00:36
Vechtpartij gefilmd waarbij Nederlander (20) werd doodgestoken

Twee Nederlanders raakten gewond. Een van hen, een 20-jarige man uit de omgeving Rotterdam, werd ter plekke gereanimeerd en overleed even later in het ziekenhuis. De andere gewonde, een 25-jarige Nederlander, werd na behandeling in het ziekenhuis voor verhoor naar het politiebureau gebracht. Hij is net als de andere zes mensen, volgens de politie met name Nederlanders, naar huis gestuurd.

Beelden bestudeerd

De woordvoerder van het OM in Antwerpen zegt dat de dader 'vermoedelijk' niet tussen deze zes personen zit. De federale politie doet volop onderzoek en bekijkt daarbij ook bovenstaande beelden om verdachten te kunnen identificeren. "In het belang van het onderzoek kunnen we er op dit moment verder niet veel over zeggen."

Omdat de vechtpartij buiten plaatsvond, worden er geen maatregelen genomen tegen de discotheek.