Ga naar de inhoud
Krijgt gedragstest

Loslopende herdershond bijt om zich heen in Biggekerke, meerdere gewonden

Archieffoto

Een loslopende herdershond heeft in het Zeeuwse dorp Biggekerke meerdere mensen gebeten. Een vrouw hield daar flinke wonden in haar been aan over. De politie slaagde er naar eigen zeggen 'met veel moeite' in het dier te vangen.

De hond liep in de buurt van de Duinweg, bij het strand. De eigenaar was niet direct in de buurt. Volgens de politie hebben meerdere fietsers en voetgangers verklaard dat ze door de hond zijn gebeten. 

Wielrenner aangevallen

De politie vond de eigenaar van de hond uiteindelijk op de Noordendolfer, niet ver van de Duinweg. De herdershond liep op dat moment verderop en probeerde een wielrenner te bijten.

Onrust
Lees ook:
Onrust na aanval hond op Brits meisje: moet de bully XL verboden worden?

De hond is op het politiebureau volgens het protocol voor bijtincidenten opgehaald door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), die bepaalt of het beest een gedragstest moet ondergaan.

De politie zegt dat slachtoffers van het bijtincident die zich nog niet hebben gemeld contact kunnen opnemen met de politie.

In het Engelse Birmingham werd een 11-jarig meisje laatst aangevallen door een Amerikaanse bully XL. Zij en twee mannen die haar hielpen, moesten met ernstige bijtwonden naar het ziekenhuis. Meer hierover zie je in deze video:

Engelse tiener ernstig gewond door aanval Amerikaanse bully-hond

01:14
Opa
Lees ook:
Opa en oma doodgebeten baby wilden niet naar rechtszaal: 'Het is een helletocht'