Ga naar de inhoud
Koog aan de Zaan

Alle laptops gestolen op Zaanse basisschool, kinderen werken met pen en papier

Foto ter illustratie, kind aan het werk met een laptop en rekenmachine Beeld © Editorial / Richard Brocken

Voor leerlingen van basisschool De Lindeboom in Koog aan de Zaan was het vandaag waarschijnlijk even wennen. Alle opdrachten en taakjes moesten weer met pen en papier gemaakt worden. De oorzaak: alle laptops van de school zijn gestolen.

Het gebeurde in de nacht van zondag op maandag. "Alle kasten zijn geopend en ze hebben rommel gemaakt", zo liet schooldirecteur René Honingh de ouders weten. 

De inbraak, en al het ongemak dat daarbij kwam kijken, zorgde ervoor dat de kinderen gisteren niet naar school toe konden. Ouders werd gevraagd hun kinderen thuis te laten of voor een alternatief te zorgen.

Oproep:
Lees ook:
Oproep: laptops en tablets voor school moeten gratis worden

"Alle Chromebooks, twee laptops en een computer zijn gestolen", zegt directeur Honingh op de website van de school. "Wat een vreselijke start van de ochtend."

De politie is bij de school langsgegaan voor onderzoek en vandaag konden de kinderen weer naar school toe. Al moeten ze aan de slag met pen en papier. Volgens Honingh kan dat voorlopig prima, al hoopt de school op zo'n kort mogelijke termijn nieuwe laptops in gebruik te nemen.

Meedoen aan het RTL Nieuwspanel?

Van kabinet tot koningshuis, van geld tot gezondheid: in het RTL Nieuwspanel kun jij meepraten over welke kant Nederland op moet. Laat je stem horen! Aanmelden kan hier.