Ga naar de inhoud
Verdween in 2018

Ook in hoger beroep 15 jaar cel voor doden studente Sumanta Bansi

Zoekactie naar het lichaam van de sinds 2018 verdwenen Sumanta Bansi in recreatiegebied De Hulk. Beeld © Editorial / ANP

Net als eerder bij de rechtbank en in lijn met de eis van het Openbaar Ministerie (OM) is Mandodj B. vandaag in hoger beroep veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf voor het ombrengen van de 22-jarige studente Sumanta Bansi. Na haar dood begroef hij haar lichaam.

Volgens het gerechtshof staat vast dat B. 'met zijn schokkende handelen op brute wijze abrupt een einde aan het leven van de jonge Sumanta heeft gemaakt'.

De studente biomedische wetenschappen verdween in februari 2018 van het ene op het andere moment van de aardbodem.

Woonde bij dader

De Surinaamse jonge vrouw woonde destijds in bij het gezin van B. om te kunnen studeren in Amsterdam. In het huis waren spanningen, omdat Bansi voor de tweede keer zwanger was van de getrouwde B. en niet opnieuw abortus wilde plegen.

Een eerder kindje van de inmiddels 43-jarige man uit Hoorn had ze onder druk van haar gastgezin wel laten weghalen.

Moordenaar
Lees ook:
Moordenaar Sumanta Bansi: 'Ik heb mezelf verdedigd'

B. ontkende lange tijd alle betrokkenheid bij de zaak. Pas na zijn veroordeling door de rechtbank in juli vorig jaar klapte hij uit de school en wees hij de politie de plek waar hij het stoffelijk overschot van Bansi had begraven.

In hoger beroep zei hij dat hij de studente uit zelfverdediging om het leven had gebracht, nadat ze in een ruzie over geld met een mes op hem was afgekomen. Het hof deed dat verhaal af als ongeloofwaardig. Eerder geloofde ook het OM er al niets van.

Meedoen aan het RTL Nieuwspanel?

Van kabinet tot koningshuis, van geld tot gezondheid: in het RTL Nieuwspanel kun jij meepraten over welke kant Nederland op moet. Laat je stem horen! Aanmelden kan hier.