Ga naar de inhoud
Airco stuk

Bijna duizend treinreizigers vast in treinen door storingen

Een evacuatietrein nam de passagiers uit de kapotte trein bij Helvoirt over Beeld © Meesters Multi Media

Door twee verschillende treinstoringen hebben een kleine duizend passagiers meer dan een uur vastgezeten. Omdat door de storing ook de airco uitviel, zouden meerderde mensen onwel zijn geworden van de hitte.

Het gaat om de de intercity van Den Haag naar Eindhoven, die stilviel tussen station Rotterdam-Lombardijen en Barendrecht en de trein tussen Den Bosch en Tilburg die bij Helvoirt stilviel. In de treinen zaten 600 en 300 passagiers. 

Airco werkte niet

Volgens de NS stond de trein bij Rotterdam een uur en tien minuten stil, voordat de passagiers naar een andere trein geëvacueerd konden worden. Een deel van die tijd werkte de airco niet. Hoelang dat precies het geval was, weet de woordvoerder niet. Ook de passagiers in de gestrande trein bij Helvoirt zijn geëvacueerd.

2024
Lees ook:
2024 opnieuw pittig jaar voor treinreizigers door vele werkzaamheden

Een passagier uit Den Bosch vertelt tegen Omroep Brabant dat meerdere mensen zijn flauwgevallen.

Onwel

De NS kan alleen bevestigen dat één passagier in de trein bij Rotterdam onwel is geworden. 

De NS noemt de situatie 'buitengewoon vervelen' voor de passagiers. "Dat is een storing natuurlijk altijd, maar zeker met deze temperaturen".

Tropische
Lees ook:
Tropische dagen op komst, regionale hittegolf in het zuiden

Volgens de woordvoerder is eerst geprobeerd de storingen snel op te lossen, maar toen dat niet mogelijk bleek, werd overgegaan tot het evacueren van de passagiers.