Ga naar de inhoud
'TikTok-grap'

Stunt met chloor loopt uit de hand, honderden scholieren op straat

Hulpdiensten, leerlingen en personeel van het Candea College in Duiven op straat bij de school. Beeld © Persbureau Heitink

Het Candea College in Duiven is vanochtend ontruimd nadat in een toiletruimte een plastic fles met chloortabletten was geëxplodeerd. Het zou gaan om een stunt van leerlingen die onder meer rondgaat op TikTok.

Leerlingen en personeel moesten het gebouw rond 10.30 uur verlaten. Ze mochten na een uur weer naar binnen nadat de brandweer een controle had uitgevoerd. Chloor kan ademhalingsklachten veroorzaken, maar de hoeveelheid die was achtergebleven, bleek niet schadelijk te zijn.

'Enorme chloorwolk'

De fles met chloortabletten was op een afgesloten jongens-wc ontploft. "Daardoor kwam een enorme chloorwolk vrij", zegt rector Léon Lucas tegen Omroep Gelderland

Donderdagmiddag zou op de school een soortgelijk incident zijn geweest, maar dat deed zich voor op een moment waarop zich in het gebouw geen leerlingen meer bevonden. Daarom werd niet tot ontruiming overgegaan.

Rijontzegging
Lees ook:
Rijontzegging na dramatisch uit de hand gelopen examenstunt

De rector zegt aangifte bij de politie te zullen doen van het voorval, dat 'alles wat acceptabel is ver te buiten gaat'. "Ik ben hier al vijftien jaar rector en dacht alles gezien te hebben", zegt Lucas tegen Omroep Gelderland, "maar dit gaat echt veel te ver en is buitengewoon vervelend."

Het is niet bekend hoe groot de schade is die door de geëxplodeerde fles is aangericht. Leerlingen die meer weten van de toedracht, is gevraagd zich te melden.

Leerlingen
Lees ook:
Leerlingen Bussum van school gestuurd na examenstunt