Ga naar de inhoud
Met kleine stapjes

De trui kan terug in de kast, de warmte komt eraan

Archieffoto Beeld © ANP / Hollandse Hoogte / Venema Media

Wie afgelopen week naar buiten keek, kreeg waarschijnlijk geen zomergevoel. Er viel flink wat regen en echt warm was het ook niet. De tuin was de grote winnaar, maar komende week slaat het om.

"Het wordt warmer", zegt meteoroloog Martijn Dorrestein van Buienradar. Dat gebeurt met kleine stapjes, maar het gebeurt. Morgen nog niet trouwens: "Dat wordt nog een regenachtige dag. 20 graden gemiddeld, maar in de regen voelt het wel koud aan."

Regen blijft een week weg

Zaterdag is met 23 graden gemiddeld al een stuk aangenamer, bovendien wordt het al een heel stuk droger. "Maar er kan nog wel een bui vallen", zegt Dorrestein.

Zo warm is het nu bij jou:

Daarna blijft de regen een week weg, zoals het nu lijkt. "En vanaf maandag is er ook echt een stijgende lijn in de temperatuur te zien. Er is nog veel onzeker, maar vrijdag lijkt de warmste dag van de week te worden."

Paddenstoelen

Nog een klein beetje zomer dus, zo bij de start van september. Want dat het nat is geweest, blijkt wel uit het aantal paddenstoelen dat je al kunt vinden in de natuur. In onderstaande video zie je daar meer over:

Paddenstoelen volop te vinden, maar het is wel oppassen geblazen

01:23
Pas wel op bij het paddenstoelen zoeken.