Ga naar de inhoud
Formule 1

105.000 fans zien Verstappen in Zandvoort vlammen: negende zege op rij

Max Verstappen na winst op circuit Zandvoort. Beeld © ANP

Voor de derde keer heeft Max Verstappen zijn fans in Zandvoort niet teleurgesteld: de WK-leider kwam na een foutloze Formule 1-race op een af en toe (zeer) nat circuit als eerste over de streep. Zo'n 105.000 toeschouwers zagen het gebeuren. Vanwege een wolkbreuk boven Zandvoort werd de race tegen het einde zo'n drie kwartier stilgelegd.

Verstappen beloofde zijn fans voorafgaand een vermakelijke race en dat werd het zeker. Net als de twee vorige keren begon de regerend wereldkampioen van Red Bull van poleposition op het circuit van Zandvoort. 

De race stond in het teken van regen en begon rommelig, omdat er een bui overtrok. De Limburger startte goed vanaf poleposition, maar moest na een pitstop in de regen de voorsprong uit handen geven. Na zijn tweede stop nam Verstappen de leiding weer over van zijn teamgenoot Pérez. Langzaam bouwde hij zijn voorsprong uit. 

In de laatste fase van de race begon het hard te regenen en besloten de coureurs weer banden te wisselen. Verstappen timede zijn twee pitstops goed en behield zijn voorspong.

Race gestaakt

Verschillende auto's raakten op het zeer natte circuit van de baan. In ronde 64 werd de race zelfs gestaakt vanwege een ware wolkbreuk boven Zandvoort.

Drie kwartier later mochten de coureurs weer verder voor de laatste rondjes, waarvan de eerste twee achter de safetycar. Verstappen bleef aan de leiding en liet zich de overwinning niet meer afpakken. 

Record van Vettel geëvenaard 

Verstappen boekte zijn negende zege op rij en z'n elfde van dit seizoen. De 25-jarige Nederlander koerst onbedreigd af op zijn derde wereldtitel. Met zijn winst evenaart hij het record van de Sebastian Vettel. De Duitse coureur won in 2013 al eens negen wedstrijden op rij in de Formule 1.

De volgende GP is volgend weekeinde, in Monza, Italië.

Bekijk ook: Met deze simulator bereidden F1-teams zich voor op circuit Zandvoort

03:02
Al voordat de coureurs dit weekend aan de start stonden van de Grand Prix van Zandvoort hadden ze er al talloze digitale rondjes geracet. En dat kan dankzij een simulator van een Nederlands bedrijf.