Ga naar de inhoud
Onder invloed

Militair die verdacht wordt van doodrijden man en gijzelen vrouw langer vast

Omdat de man een militair is, werd hij aangehouden door de Marechaussee. Beeld © ANP

De militair die verdacht wordt van het gijzelen en mishandelen van een vrouw in Helvoirt (Brabant) begin deze maand en het doodrijden van een man vorige week bij Weert (Limburg), blijft vastzitten. Dit meldt de rechtbank in Arnhem, waar de man vandaag werd voorgeleid bij de rechter-commissaris.

De man werd op 2 augustus opgepakt in een woning in Helvoirt. Dat gebeurde nadat die ochtend een vrouw, die werd aangetroffen op straat, vertelde dat ze door de militair gegijzeld en mishandeld was. Vermoedelijk kenden de twee elkaar. In de woning is ook een kleine hoeveelheid harddrugs gevonden.

Op 8 augustus werd de man voorgeleid bij de rechter-commissaris, die toen besloot hem onder bepaalde voorwaarden vrij te laten. Een aantal dagen later werd hij opgepakt op verdenking van het doodrijden van een 83-jarige fietser in de buurt van Weert.

Militair
Lees ook:
Militair verdacht van doodrijden fietser, eerder al vast om gijzeling

De militair zou onder invloed zijn geweest en zijn doorgereden na de aanrijding. Hij reed een paar honderd meter verderop tegen een boom en raakte zelf ook gewond.

De militair zal binnen veertien dagen voor de raadkamer van de rechtbank verschijnen. Dat gebeurt dan bij de militaire kamer van de rechtbank in Arnhem. De rechtbank in Gelderland heeft zowel een militaire kantonrechter als een militaire politierechter en een meervoudige militaire kamer.

Militair
Lees ook:
Militair Ruud S. doodde zijn dochtertje: 5 jaar cel en tbs met dwangverpleging