Ga naar de inhoud
Geen inkomsten meer

Buurt helpt gezin gedode snackbareigenaar: 'Het is zo verdrietig'

Xiao en Wei, samen in de snackbar.

De weduwe van de om het leven gebrachte Haagse snackbareigenaar Wei Chen zit helemaal aan de grond. Buurtbewoners zijn daarom een actie begonnen om de vrouw en haar kinderen te helpen.  

Op 27 januari stierf de 39-jarige Wei Chen nadat hij 's avonds op straat in de Haagse Houtwijk was mishandeld en neergestoken. Zijn 41-jarige vrouw Xiao werd geslagen en geschopt.

De verdachten, twee meisjes van 15 en 17 jaar en een jongen van 17, werden in de nacht daarna aangehouden. Ze worden verdacht van doodslag in vereniging en openlijke geweldpleging. De inhoudelijke behandeling van de rechtszaak is nog niet begonnen.

Zaak-Haagse
Lees ook:
Zaak-Haagse snackbareigenaar: tieners verdacht van doodslag

Femke Beeloo-Planken en haar zus Petra kenden het slachtoffer goed. Ze kwamen regelmatig een patatje halen bij de snackbar, meldt Omroep West. Volgens de regionale zender omroep besloten ze het gezin te helpen omdat de weduwe de rekeningen niet meer zou kunnen betalen. 

Ontzettend verdrietig

Ook zou ze niet in aanmerking komen voor een tijdelijke uitkering omdat er nog geld in de zaak zit. Die kan niet open, want de vrouw kan niet werken omdat ze er mentaal doorheen zit. "Haar reserves zijn nu op. Verkoop je auto en de snackbar maar, kreeg ze te horen", zegt Beeloo-Planken tegen Omroep West. Ook haar kinderen zouden het moeilijk hebben. Sinds de dood van Wei Chen voelen ze zich niet meer veilig. "Ze durven niet meer naar buiten", zegt de buurvrouw. "Het is ontzettend verdrietig."

"Er zijn nu geen inkomsten en alle buffers zijn leeg. Er moeten wel rekeningen betaald worden", zegt de intiatiefnemer van de inzameling op de site waar mensen kunnen doneren. Daarnaast kan het gezin nauwelijks nog in eigen levensonderhoud voorzien.

Zaterdagavond om 21.00 uur was er ruim 46.000 euro opgehaald. "Laten we er samen voor zorgen dat deze mensen, die al genoeg slachtoffer zijn, in ieder geval een beetje meer lucht krijgen", schrijft Beeloo-Planken.