Ga naar de inhoud
Ontsnapt tijdens plaspauze

Ontsnapte gevangene Vught weer achter de tralies

Beeld ter illustratie. Beeld © ANP / Hollandse Hoogte / Inter Visual Studio

De gevangene die gisteren tijdens een gevangenentransport bij Vught wist te ontsnappen, is 'in de loop van de nacht'. weer aangehouden. Een telefoontje van een getuige zou hebben geholpen bij het vinden van de man. Dat bevestigt de politie.

Verdere details over de aanhouding en waar de man naar op weg was, zijn niet bekendgemaakt. Volgens Brabants Dagblad werd hij gezien in de trein vanuit Vught naar Den Bosch, waar hij zou hebben gebeld met een geleende telefoon van een andere reiziger.

Plaspauze

De gedetineerde nam gisteren de benen tijdens een transport. Volgens regionale media maakte hij gebruik van een plaspauze om te ontsnappen. 

Tijdens de zoektocht zette de politie onder meer een politiehelikopter en meerdere zoekteams in. De zoektocht werd na een tijdje gestaakt omdat het 'zoeken naar een speld in een hooiberg' was, volgens een woordvoerder van de politie. 

Meedoen aan het RTL Nieuwspanel?

Van kabinet tot koningshuis, van geld tot gezondheid: in het RTL Nieuwspanel kun jij meepraten over welke kant Nederland op moet. Laat je stem horen! Aanmelden kan hier.